תיאום-תורים-למאבחנים-פורטל-קשב-וריכוז
קשב וריכוז- מערכת תיאום תורים אצל המומחים המובילים בישראל

אבחון פסיכודידקטי מהו המחיר?

תוכן עניינים

מומחה-קשב-וריכוז (1)

כמה עולה אבחון פסיכודידקטי

המחיר הוא לאו דווקא המדד הקובע, אבל הוא חשוב

רוב האנשים מסתכלים על מחיר האבחון, מחיר הוא לאו דווקא המדד הקובע, אבל הוא חשוב

אם נאמר כי כל ילד עשירי במדינה שלנו סובל מלקות למידה זו או אחרת, לא נעודד אף הורה המוצא עצמו מתמודד עם הוצאות תקציביות גבוהות בשל מחיר האבחון פסיכודידקטי ושיעורי עזר עתידיים. הביטוי “צרת רבים חצי נחמה” הוא לא הביטוי הנדרש במקרה זה, אבל הנחות של קופות החולים או אמצעים אחרים המקלים על הוצאה זו, בהחלט מתחילים להניח את הדעת.

משרד החינוך אינו יכול לממן את כל האבחונים שיש לבצע במערכת החינוך, לכן הורים רבים מוצאים עצמם מתמודדים עם שוק של מאבחנים פרטיים. החשבונית יכולה להגיע גם לכמה אלפי שקלים בשקט. חשוב לציין כי לא מדובר רק באבחון בלבד, משום שעתידה של אותה משפחה כרוך בהוצאות נלוות של שיעורי עזר לשנים הבאות. אולי משום כך החישוב לגבי ההוצאה הראשונית הוא חשוב, אך לא רלוונטי באמת, כי מדובר בטיפה בים של הוצאות.

כמה עולה אבחון פסיכודידקטי?
כמה עולה אבחון פסיכודידקטי?

אבחון פסיכודידקטי במחיר נמוך מתחיל בבירור חכם

לפני שרצים לאבחן את הילד חשוב לבדוק איזה אבחון הוא באמת צריך. האם רק לאבחון דידקטי? האם לאבחון פסיכולוגי או שאולי הוא זקוק לאבחון הפסיכודידקטי הכולל את שניהם? במקרה של אבחון פסיכודידקטי חשוב לדעת כי קיים גם מבחן מורחב שלו, הכולל את תחום האנגלית ואת תחום המתמטיקה.
לא כל ילד המגלה קושי בתחום הלימודי חייב אבחון. לעתים הוא זקוק לסגירת פערים או לסיוע של שיעורי עזר בבית. אלה מצמצמים את העלות. ההתייעצות עם אנשי הצוות החינוכי יכולה לשפוך אור על התנהלות הילד ברמה הלימודית וההתמודדות שלו ברמה הרגשית טרם ההכרעה. הנאמר לעיל מתייחס לטרנד החדש בקרב הצעירים של ימינו, הנוקט בעמדת “אימא, תעשי לי הקלה במבחן. למיכל יש, גם אני רוצה”. מה קורה לדור הצעיר? זהו באמת חומר למחשבה, אבל נחזור לעניינינו.

אגף לקויות הלמידה של משרד החינוך מפרסם מדריך רחב ומקיף להורים, המסייע לעשות סדר לגבי האבחונים הקיימים והאפשרויות העומדות בפניהם. מומלץ לקרוא. חשוב לתת את הדעת לגבי ההשקעה הכלכלית העתידית בהוצאות של ילדים לקויי למידה.
אבחון פסיכודידקטי מאפשר להבין האם הילד זקוק לחינוך מיוחד או שהוא יכול להשתלב במערך הלימודים הרגיל, אך אליה וקוץ בה:
המגמה היא לשלב את הילדים בעלי הקשיים בחינוך הרגיל, אך כוח העבודה המוקצה לנושא אינו מספק. יוצא מכך שתלמידים רבים בעלי קשיי למידה אינם מקבלים סיוע רחב היקף ונדרשים להשלמות בבית (הוצאות נוספות), בעוד שבחינוך המיוחד, בו לומדים הילדים גם כך במסגרות קטנות, הסיוע גדול יותר בתחומי בית הספר (ההוצאות קטנות בבית).

אבחון פסיכודידקטי בקופות החולים, רשויות מקומיות ואגודת ניצן
קופות החולים מציעות סבסוד בביטוחים המשלימים באופן חלקי הכוללים תרופות ושירותים משלימים. חשוב לברר לגבי מכונים הפועלים בהסדר עם קופות החולים, ומה המסמכים שחובה להגיש כדי לזכות בהקלה בתשלום. חלק מהרשויות המקומיות מושיטות יד לסיוע משפחות עם ילדים ליקויי למידה על ידי מערכת אבחון ותמיכה. מומלץ לברר. אגודת ניצן מבצעת את חלקה בנושא ומציעה מימון של אבחון פסיכודידקטי, וכן מימון של שיעורי הוראה מתקנת בהתאם לתנאים מוגדרים מראש.
לסיכום, לקות למידה היא לא רק עניין של אבחון אחד ודי. חשוב לקחת זאת בחשבון ולבדוק את כל מקורות הסיוע באשר להמשך ההתנהלות בנושא (שיעורי עזר בתחומי הלימוד השונים, פסיכולוג באשר לבעיות הרגשיות העלולות להיווצר בגלל הקושי בלימודים המשפיע על מערכות נוספות, רגשיות וחברתיות, וטפולים משלימים אחרים כגון תרפיות שונות).

מומחה-קשב-וריכוז (1)

שתף עמוד זה