תיאום-תורים-למאבחנים-פורטל-קשב-וריכוז
תור למומחה מומלץ

מערכת תיאום תורים

מרכז איזונים- טיפול בעיות אצל ילדים ומבוגרים

תוכן עניינים

מומחה-קשב-וריכוז (1)

 

מרכז איזונים בבנימינה, בהנהלת ריקי קאופמן, מטפל במגוון רחב של בעיות אצל ילדים ומבוגרים. עיקר הטיפול מתמקד בשיטת מוח אחד, ובמגוון טכניקות נלוות

מרכז איזונים בבנימינה, כשמו כן הוא – עוסק בעיקר באיזון הגופני והרגשי. את מרכז איזונים הקימה ריקי קאופמן, שהתמחתה בשיטת מוח אחד, הילינג, מדיטציות, קינסיולוגיה חינוכית ועוד. עבודתה של ריקי מתמקדת במגוון קשיים רגשיים, כמו שחרור ממתחים, התמודדות עם דיכאון, חיים עם טראומה, מערכות יחסים אישיות בכלל וזוגיות בפרט, קשיי תקשורת וכמובן לקויות למידה ובעיות התנהגות. ריקי מלווה את המטופלים לא רק בתהליך הטיפול עצמו אלא גם בצעדים שהם עושים בהמשך. בטיפולים היא משתמשת בטכניקות שונות, אותן למדה לאורך כל תהליך ההתמחות שלה, כמו, למשל, סו-ג’וק, שלקוח מהרפואה הקוריאנית.

גישת גוף-נפש

ריקי מאמינה גדולה בגוף-נפש. הגוף יודע ואומר את שלו עוד לפני שהמטופל בכלל מבין את התהליכים הרגשיים שעוברים עליו. הגוף הוא מראה לנפש, היא אומרת. לעתים בעיות שונות שאנחנו סוחבים אתנו יכולות להיפתר אם יודעים לטפל במקור – בבעיה הרגשית. כך, למשל, מבוגרים שמתמודדים שנים עם כבאי ראש ומגרנות, או ילדים שסובלים מתופעות התנהגותיות שונות, שאותן ניתן למתן ואפילו למגר כליל. חיבור הגוף לנפש מוביל את המטופל להיות המרפא של עצמו. באמצעות הטכניקות שריקי מפעילה בעבודתה ובהמשך מעניקה גם למטופלים, יכול כל מטופל להיות מודע יותר וגם לטפל בעצמו. כך, למשל, שימוש בטכניקות של נשימה ברגעים של לחץ, או מיתון התנהגות תוקפנית. כל אדם צריך ויכול להיות הרופא של עצמו, היא אומרת.

מוח אחד

ריקי מתמקדת בעבודתה בעיקר בטכניקת מוח אחד. זוהי שיטה שפותחה בארצות הברית, בראשית שנות השמונים של המאה הקודמת, על ידי שלושה אנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש – גורדון סטוקס, דניאל וייטסייד וקנדיס קלאווי. השלושה זיהו שלא ניתן לטפל רק בבעיה גופנית או רק בבעיה נפשית, אלא יש לכרוך אותן זו בזו. הגישה ההוליסטית, שרואה במטופל יחידה שלמה אחת, ולא איברים שונים שבמקרה שוכנים ביחד בגוף, פרצה אז לתודעה העולמית וחוללה שינוי בדרכי הטיפול בתחומים שונים. גישת מוח אחד פועלת בבדיקת שריר הזרוע – על ידי מגע קל בשריר, מבררים את הבעיה. השריר מאפשר לחשוף את המקור לבעיה – באיזה גיל נוצרה, מה הרגשות שמלווים אותה, איך המטופל מתמודד אתה וכדומה. השריר מגלה את הסיפור האמיתי, ללא מערכת ההדחקות וההגנות שהאדם שם על עצמו, וכמובן ללא “הסיפור” שנרקם על גבו. בגישת מוח אחד אין מטפל ומטופל אלא מדריך ומודרך – ביחד הם צועדים לפתרון, כאשר המודרך הוא זה שעושה את העבודה. כאן חשובים הפתיחות, האמון והמסוגלות העצמית. תפקידה של ריקי מתמקד בסלילת הדרך. מתן אוירה תומכת ומקבלת, והרגשה חיובית של המודרך בתהליך, מקלים על העבודה, היא אומרת.
שיטת מוח אחד מאפשרת לטפל באמצעותה בטווח בעיות רחב; בעיות התנהגות וקשיי למידה אצל ילדים, כמו גם דימוי עצמי, חרדת בחינות, הפרעות אכילה וקשיי קשב וריכוז. אצל מבוגרים ניתן להקל בבעיות של חרדות ופחדים, התמכרויות, דימוי עצמי, ביטחון עצמי, אלרגיות ועוד.

בתהליך ההדרכה נחשף המטופל לנקודות החוזק והחולשה באישיותו. המתח משתחרר וכך יש לו יכולת לראות את עצמו ומה שעבר עליו בצורה ברורה יותר. העבודה עדינה מאוד. במהלך הטיפול מתבצעות בדיקות חוזרות ונשנות של השריר, המאפשרות לבחון אם הבעיה נחשפת ומטופלת. השריר אומר את דברו, והמטפל רק צריך להיות קשוב לו, כמו המטופל עצמו. בסיום התהליך מורגש בדרך כלל שחרור רב, אליו מתלווה תחושת הקלה. הגישה מאפשרת ליצור שינוי בחיים – המרחב האישי גדל, העומס יורד, ומערכת האמונות השליליות נעלמת מעצמה. כך גם מתפנה מקום למטרות חדשות. שיטת מוח אחד היא קיצור דרך לצמיחה ושינוי לטובה בחיים.

סדנאות לקהל הרחב

במרכז איזונים מתבצעת בדרך כלל עבודה פרטנית, אך לעתים נערכות בו גם סדנאות. ריקי מלמדת למשל את שיטת מוח אחד לקהל הרחב. חלק מהסדנאות מיועדות לקהל הרחב, חלק להורים וחלק לאנשי מקצוע, כמו מורים, יועצים חינוכיים או מדריכים.

מומחה-קשב-וריכוז (1)

שתף עמוד זה