תיאום-תורים-למאבחנים-פורטל-קשב-וריכוז
תור למומחה מומלץ

מערכת תיאום תורים

ADHD, איך אפשר לחיות עם זה?

תוכן עניינים

מומחה-קשב-וריכוז (1)

ADHD, איך אפשר לחיות עם זה?
האם מאז ומעולם התקשיתם לשבת במנוחה במשך יותר מעשרים דקות מבלי לזוז, לקום, לנוע בכיסא או לצאת לריצה קלה? האם מילדות אתם מתקשים להקשיב למידע שזורם אליכם באופן מילולי מבלי להיות עסוקים בעניין אחר? ומה לגבי היכולת שלכם לעמוד בתור, לחכות לתורכם בשיחה או משחק, האם אתם חווים גם שם קשיים? ובכן, ישנו סיכוי לא רע שאתם סובלים ממה שמכונה בעגה המקצועית – הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות או באנגלית – ADHD.

המשמעות של ראשי התיבות ADHD היא Attention deficit hyperactivity disorder. מדובר על הפרעה שמקורה בהתפתחות פתולוגית של מערכת העצבים המרכזית ולכן התסמינים שלה מופיעים עוד בילדות. האופי הפרוגרסיבי שלה מוביל לכך שגם בגיל המבוגר היא ממשיכה להתבטא וללא טיפול מתאים אף מחמירה. התסמינים שלה מרובים ומגוונים וכוללים בין היתר קשיים ביכולת הריכוז, בסינון גירויים או רעשי רקע, תנועתיות יתר, דיבור אינטנסיבי ומהיר, חוסר יכולת להתמקד בגירוי אחד בלבד ועוד.

אף פעם לא מאוחר מדי
ישנם כאלה שמאמינים שבמידה ומבוגר לא אובחן כלוקה בהפרעה בעודו ילד, המצב אבוד מבחינתו. המחקרים האחרונים בתחום מראים שמדובר בטעות נפוצה ותו לא. כיום ישנם מגוון סוגי טיפולים שמתאימים גם לאנשים בוגרים ואף למבוגרים שבסופו של דבר מקלים מאוד על חייהם. למעשה, חלק מהטיפולים מצליחים לתעל את ההפרעה לאפיקים חיוביים ולהפוך אותה ליתרון. כדי לגשת לטיפול או כדי למצוא את האפיק הטיפולי המתאים לכם ביותר, יש לגשת תחילה לנוירולוג או פסיכיאטר ולקבל הפנייה למכון שעוסק באבחון הפרעות קשב וריכוז.
כדי להתחיל את ההתמודדות חשוב למפות את ההפרעה. כפי שציינו, הפרעות קשב וריכוז יכולות להתבטא במגוון רחב ביותר של סימפטומים. בחדר אחד יכולים לשבת ארבעה אנשים שכל אחד מהם מאובחן עם ADHD ועם זאת, כל אחד יסבול מתסמינים אחרים ויחווה קשיים אחרים במישורים שונים בתפקוד היומי. אי לכך, המיפוי של התסמינים וההגדרה המפורטת שלהם היא השלב הראשון טרם הפנייה לטיפול.

סוגי הטיפול לADHD
ההמלצה הגורפת היא לגשת להפרעות בגישה רב מקצועית. הגישה המולטי דיסציפלינרית תוקפת את הבעיה ממספר כיוונים ומהווה את התמיכה המלאה בחיי הפרט. מאחר וההפרעה נוגעת לתחומים רבים, על אנשי המקצוע שמטפלים בהפרעה ניתן למנות פסיכיאטרים, מטפלים בתנועה, באמנות, בתיאטרון, תזונאים, פסיכולוגים ועוד. ההמלצה החשובה ביותר היא לא להשלים עם המצב ולגשת לאבחון ולטיפול. שכיחות ההפרעה באוכלוסייה נעה בין 5-15% כך שאתם לא צריכים להרגיש לבד ואין שום סיבה שלא תתחילו לדאוג לאיכות החיים שלכם כבר היום. בהצלחה.

מומחה-קשב-וריכוז (1)

שתף עמוד זה